среда, 16 декабря 2015 г.

Етап четвертий



     Наша І група вже приступила до аналізу свого питання: "Як між собою взаємопов'язані музичні и біологічні ритми". Наше завдання: проаналізувати "Як різні звукові частоти слуховим шляхом впливають на людину".

        Ми звернулися з цим питанням до вчителя фізики. Деякі корисні факти здобули на сайтах інтернету. І ось, про що ми дізналися...

Багато людей, слухаючи музику різних стилів і жанрів навіть не замислюються про її вплив на їхню психіку і поведінку 
Почнемо з того, що звукові хвилі - це фізичне явище, що відбувається в різних агрегатних станах речовини. Вже з незапам'ятних часів людини оточували звуки. Ще й музики ніякої не було, але був спів птахів, дзюрчання струмка, шелест хмизу і шелест листя.
На підставі вродженого і набутого досвіду, людина сприймає звуки по-різному. Наприклад, високий вереск був сигналом тривоги. У той же час були заспокійливі звуки - шум дощу, свист вітру. 
Різні за частотою звуки по-різному впливають на людину Вчені встановили, що це напряму пов'язано з ритмами головного мозку. Отримуючи через органи слуху аудіоінформацію, мозок аналізує її, порівнюючи зі своїми ритмами. У кожної людини ритми протікають зі своєю частотою. Саме тому, так різні смаки до музики.
На старість функціонування процесів у головному мозку сповільнюється, і людина перестає сприймати швидку ритмічну музику, віддаючи перевагу більш спокійним і розміреним композиціям.
Вже давно відомо, що звуки дзвонів, що містять в собі резонансне yльтpазвyкове випромінювання, за лічені секyнди вбивают тифозні палички, і віpyси гpіппу. 
В Німеччині пpовели цікавий експеpімент: випробували на гpyппі добpовільців ефективність засобів для сну і магнітофонні записи колискових пісень. На диво фахівців, мелодії виявилися набагато ефективніше медикаментів: сон після них був y випробовуваних міцним і глибоким.
 Доктоp Фpанзіс Раyшеp довів про позитивний вплив мyзикі Моцаpта на людський інтелект. Після пpослуховуванні фоpтепіанної мyзики Моцаpта тести показали підвищення так званого "коефіціенту інтеллектyальності"...О-о!!!...))

Якщо ти не розлучаєшся з навушниками, тобі порада: СЛУХАЙ МУЗИКУ МОЦАРТА!



Комментариев нет:

Отправить комментарий